Naujagimio mokymasis

Naujagimio mokymasis

Naujagimio mokymasis

Kūdikio atėjimas į šeimą atneša daug džiaugsmo ir laimės, daug akimirkų praleidžiama tiesiog besižavint ir besigrožint kūdikėliu. Viskas suprantama, tačiau to neužtenka, reikia pasirūpinti ir kūdikio vystymusi. Naujagimiai turi begalines galimybes mokytis nuo pat pirmųjų dienų, tik tam reikia jūsų pagalbos. Žmogaus smegenys išsivysto iki 90% savo dydžio per pirmuosius 5 gyvenimo metus, todėl labai svarbu tuos 5 metus išnaudoti tinkamai. Tai lyg savotiška investicija į šito naujo žmogučio ateitį.

Norint, kad naujagimis būtų pajėgus mokytis, pirmiausia reikia išlavinti jo regėjimą. Katik gimę naujagimiai turi prastai išsivysčiusią regą, apie tai galite plačiau paskaityti štai čia. Regos treniravimui ir vystymuisi paskatinti geriausiai tinka lavinamosios stimuliacinės kortelės su labai kontrastingomis, įvairaus sudėtingumo, figūromis. Štai keletas faktų apie regėjimo ir smegenų vystymasį:

  • Juodai baltos kortelės stimuliuoja kūdikio optinius nervus, taip kūdikis koordinuoja smegenų ir akių veiklą.
  • Pirmuosius 3 mėnesius vaikas gali fokusuoti tik 25-30 centimetrų atstumu esančius objektus. Daugiau tėvų veidus kai jie rūpinasi vaikučiu. Juodai baltos kortelės turėtų būti naudojamos būtent tokiu atstumu.
  • Kelių savaičių amžiaus kūdikis jau gali sekti judančius objektus, kai pastebėsite, lėtai vedžiokite korteles į šonus.
  • Vizualiniai žaidimai su Aikiu kortelėmis (judinant ir dėliojant skirtingais atstumais korteles) padeda kūdikiui suprasti erdvę ir joje esančių daiktų tarpusavio sąveiką. Taip vystosi ir kūdikio smegenys.
  • Susikaupimas ir dėmesys yra svarbios kūdikio smegenų vystymosi dalys. Kontrastingi objektai dažnai atkreipia kūdikių dėmesį ir nuramina juos, taip kūdikis mokosi susikoncentruoti.
  • Ankstyvas vizualinis stimuliavimas pagerina vaiko mokymosi įgudžius ateityje.

Jeigu matote, kad kūdikėlis suirzo, nusuko galvą ar kažkaip kitaip nerimauja. Tai pabandykite sumažinti vizualinį triukšmą pašalindami dalį kortelių. Jeigu nepadėjo, tai tada nustokite stimuliuoti. Ilgainiui pradėsite suprasti kiek jūsų mažylis gali užsiimti kortelių ir kitų objektų stebėjimu ir išvengsite perstimuliuoto vaikučio. Svarbiausia viską daryti saikingai ir tiek kiek tai yra smagu kūdikėliui.



Pirkti
Pristatysime per 1-3 darbo dienas.
Nemokamas siuntimas nuo 50 eur