Kaip galima naudoti kūdikių lavinamasias korteles?

Kaip galima naudoti kūdikių lavinamasias korteles?

Kaip galima naudoti kūdikių lavinamasias korteles?

Lavinamosios kortelės naujagimiams

Tyrimai rodo, kad kūdikiai pirmuosius mėnesius po gimimo mato tik juoda ir baltą spalvas, ir tik kontrastingus objektus. Norint, kad kūdikio rega vystytųsi greičiau, reiktų stimuliuoti jo regėjimą. Tam ir yra skirtos juodai baltos “Pirmosios mano kortelės” Aikiu. Lavinamosios stimuliacinės kortelės yra laikomos viena efektyviausiu vaiko smegenų ir regėjimo vystymosi skatinimo priemonių.

Lavinamųjų kortelių naudojimo būdai

Su šiomis kortelėmis galite pasiekti ne vien smegenų ir regėjimo vystymosi naudos, čia pateiksime keletą pavyzdžių, kaip galite panaudoti šias juodai baltas stimuliacines korteles.

1. Sukurkite kortelių galeriją namuose ant sienų

Pakabinkite keletą kortelių šalia vystymo stalo ant sienos (tam mes rekomenduojame naudoti Pritt POSTER BUDDIES lipnias pagalvėles) iškart pamatysite kaip vaikutis koncentruos žvilgsnį į jas ir bus ramesnis. Taip pat pakabinkite keletą kortelių ant sienos kambaryje kuriame dažniausiai užsiimate su kūdikiu būdravimo metu ir kur daugiausia jį nešiojate ant rankų. Kūdikis su malonumu žiūrės į jas ir sukinės galvą, kad jas matytų, taip treniruodamas akių judėjimą ir kaklo raumenis.

2. Pastatykite korteles prieš kūdikį jam būnant ant pilvo

Ryškios juodai baltos stimuliacinės kortelės labai sudomina kūdikius ir prailgina jų buvimo ant pilvuko laiką. Turbūt jau žinote, kad kūdikio būvimas ant pilvuko yra labai svarbus kūdikio raidoje, todėl šios kortelės labai padeda ta laiką prailginti. Korteles galima pastatyti priešais atrėmus į kokį nors objektą, arba padėti ant žemės, įsitikinus kad vaikutis jas mato ir bando kelti galvytę, kad galėtų sufokusuoti vaizdą.

3. Rodykite korteles patys, kai kūdikis būdrauja

Paimkite visas korteles į ranką ir rodykite po vieną, gulinčiam kūdikiui, 30 centimetrų atstumu. Kiekvienai kortelei skirkite po kelias sekundes, ir stenkitės parodyti vieną juodo fono, o kitą balto fono kortelę. Kūdikiams tai būna labai įdomu ir tai taip pat stimuliuoja jų smegenų veiklą. 

4. Pasakokite kūdikiui apie korteles

Rodykite kūdikiui korteles ir garsiai pasakokite ką jis ten mato, kūdikiai visada labai klausosi ką šneka jų tėvai. Išlaisvinkite fantaziją, ir pažiūrėkite kiek daug galite papasakoti apie baltą trikampį arba apie juodą kvadratą. Šitaip rodydami korteles ir šnekėdamiesi su kūdikiu lavinate jo klausą, gerinate tarpusavio ryšį su vaikučiu, lavinate jo regėjimą ir mokinate suaugusio žmogaus žodyną.

5. Naudokite korteles automobilyje

Dauguma kūdikių nemėgsta sėdėti automobilio kėdutėje ir jeigu neužmiega, būna suirzę. Priklijuokite korteles priešais juos automobilyje ir taip nutraukite jų dėmesį nuo nemalonių dalykų. Dažniausiai kūdikiai akylai stebi korteles kol galiausiai užminga.

Šios kortelės turi nepaaiškinamą galią užimti kūdikį ilgesniems laiko tarpams, taip pat padeda nuraminti, kai būna suirzę ar nepatenkinti, o kartais juos ir pralinksmina (nepaaiškinami dalykai :D). Kiekvieną dieną kūdikis viską mato vis kitaip ir patiria naujų pojučių, naudodamiesi įvairiomis priemonėmis, šiuo atveju lavinamosiomis kortelėmis, galime pagelbėti jiems greičiau vystytis ir būti sveikesniems.




Pirkti
Pristatysime per 1-3 darbo dienas.
Nemokamas siuntimas nuo 50 eur