AIKIU-BLOG-POST-IMAGE-dovana-kudikio-laukimo-sventei-dovana-naujiems-teveliams

Kūdikio sutiktuvių šventė: patarimai ir idėjos renkant dovaną

Kūdikio sutiktuvių šventė: patarimai ir idėjos renkant dovaną

Kūdikio sutiktuvių šventė (angl. baby shower) jau nebėra populiari tik užsienyje – ši tradicija vis labiau prigyja ir mūsų šalyje. Tai puiki proga šeimos nariams ir draugams kartu pasimėgauti netrukus į pasaulį ateisiančio mažylio laukimu ir nustebinti gausėjančią šeimą dovanomis. Jei besilaukiantys tėveliai nesudarė norimų dovanų sąrašo, nuspręsti, kokia dovana jiems tikrai patiktų – gana sudėtinga. Į kokius kriterijus reikėtų atsižvelgti renkant dovaną „Baby shower“ proga?


Džiuginantis praktiškumas


Jei gimtadienio ar kita proga praktiškos dovanos džiugina ne visada, tai kūdikio sutiktuvių vakarėlis – visai kas kita. Besilaukiančių tėvelių nenuvilsite į šią šventę atvykę nešini kasdienybėje praversiančia dovana. Tai gali būti ne tik sauskelnės, drabužėliai, kramtukai ir kiti kūdikio priežiūros reikmenys, bet ir mažylio lavinimui skirtos priemonės, pavyzdžiui, „Aikiu“ lavinamųjų kortelių komplektas. 

Šis komplektas, kurį sudaro keturi lavinamųjų kortelių rinkiniai, skirtas padėti vystytis kūdikio regėjimui, stiprinti motorinius įgūdžius bei supažindinti mažylį su spalvomis ir skaičiais. Juodai baltos kortelės, skirtos kūdikėliams iki 3 mėnesių, itin naudingos lavinant dėmesio koncentraciją, ugdant aplinkos objektų pažinimą. Tolimesniam regėjimo ir nervinės sistemos vystymosi skatinimui tinka raudonos, juodos ir baltos spalvų kortelės. Kūdikiui sulaukus maždaug 6 mėnesių, puikia mokymo atskirti spalvas ir motyvacijos atlikti įvairius judesius priemone tampa spalvotos sensorinės kortelės, o mokyti skaičiuoti iki 10 bei suprasti skaičiaus ir kiekio ryšį padeda skaičių kortelės, skirtos nuo 9 mėnesių amžiaus. Šios dovanos dėka tėveliai galės ženkliai prisidėti prie raidos vystymosi visus pirmuosius kūdikio gyvenimo metus.

Originalumo ir ilgaamžiškumo dermė


Unikali dovana taip pat tinka „Baby shower“ proga, tačiau geriausia, jei ji – ne tik originali, bet ir turinti išliekamąją vertę. Keletas tokių dovanų idėjų: profesionali kūdikio fotosesija, dėžutė vaikučio rankytės ar pėdutės įspaudams, prisiminimų albumai ar kortelės, pavyzdžiui, „Aikiu“ kortelių rinkiniai „Mano pirmieji kartai“ ir „12 mažų gimtadienių“.

Šie kortelių rinkiniai – tai tarsi pirmieji vaiko dienoraščio puslapiai, kuriuos už jį pildo tėveliai. Rinkinys „Mano pirmieji kartai“ skirtas žymėti datas ir klijuoti nuotraukas, atspindinčias įvykius, kai vaikutis pirmą kartą apsivertė, buvo lauke, juokėsi ir atliko kitus pirmus veiksmus, išbandė kitus naujus potyrius. O galimybę kūrybišku būdu sekti ir žymėti duomenis apie kiekvieno pirmųjų metų mėnesio vaikučio ūgio, svorio, dantukų, pasiekimų ir pomėgių pokyčius suteikia rinkinys „12 mažų gimtadienių“. Šie rinkiniai taps neįkainojamos vertės dovana ne tik tėveliams, bet ir vaikui, kai po daugelio metų, įamžintų prisiminimų dėka, galės sugrįžti į mielą kūdikystės laikotarpį.



Pirkti
Pristatysime per 1-3 darbo dienas.
Nemokamas siuntimas nuo 50 eur